MALZEMELER :
- 3-4 adet elma
- 1 paket petibör bisküvi
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı ceviz yada kırık fındık
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Çikolata sosu için:
- 1 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı mısır nişastası
- 2 çorba kaşığı şeker
- 1 çorba kaşığı kakao
- 3-4 parça bitter çikolata
- (Siz isterseniz hazır çikolata sosuda kullanabilirsiniz)
Üzeri için:
Antep fıstığı yada portakal kabuğu rendesi,hindistan cevizi,fındıkiçi,ceviziçi vs. kullanabilirsiniz
Hazırlanışı:
Öncelikle elmaları yıkayıp soyup rendeleyelim. Bir kaba alalım içine 1 pkt petibör bisküviyi kırarak ekleyelim. Çok iri parça kalmamasına dikkat edelim. Tarçın, pudra şekeri ve fındığıda ekleyip iyice yoğuralım.
Ele yapışmayacak kıvama gelince tamamdır. Elimizle yuvarlak şekil verip servis yapacağımız tabağa yerleştirelim.
Çikolata sosu yapmak için:
Süt, nişasta, kakao ve şekeri küçük bir tencereye alıp kıvam alıncaya kadar tel çırpıcı ile karıştıralım. Kıvam aldıktan sonra ocağın altını kapatıp içine parça bitter çikolatayı ekleyelim.
Karıştıralım. İlk sıcaklığı çıkan elma toplarımızın üzerine gezdirelim. En son olarakda üzerini süsleyelim 3-4 saat buzdolabında bekletelim. Tatlımız servise hazırdır.
Afiyet Olsun.
- çikolatalı elma topları tarifi
- elmalı çikolata topları tarifi
- elma topları tarifi oktay usta
- çikolata soslu top tarifi
- çikolata soslu elmalı toplar
- çikolata soslu top kurabiye
Bunlarda İlginizi Çekebilir :
Lütfen Fırında Piliç Tarifi ve Yapılışı Ve Yorumunuzu Yazınız !!
Bizim Uzman Tavsiyesi
- Yumurtalı Ekmek Tarifi
- Portakallı Çiçek Kereviz Tarifi
- Domatesli Pilav tarifi
- Ciğer Sarma tarifi
- Kuzu Haşlama tarifi Ahmet usta
- Mantarlı risotto tarifi
- Kuzu Kapama Tarifi Resimli ( Pazılı )
- Sırniki tarifi
- Meftune Tarifi
- Kestaneli Hindi Tarifi
Top 4 Yemek Tarifleri | Yemek Slayt |
Yeni Yemek Tarifleri
- paskalya çöreği Ahmet Usta
- şekerpare tarifi
- Tereyağlı Jumbo Karides – Chef Süleyman Şencan
- ızgara köfte tarifi
- Kuzu Pirzola Tarifi
- Chef Ugur Adıyaman
- Chef Ugur Adıyaman
- Chef Durmuş Adıyaman
- Chef Ugur Adıyaman
- Zeytinyağlı Yaprak Sarma
çikolata soslu elma topları tarifi
0 yorum: