Tereyağlı Jumbo Karides – Chef Süleyman Şencan
MALZEMELER
Hazırlanışı :
Tavada tereyağını eritelim yağ eriyince ince uzun olarak doğradığımız soğanları kavuralı 3-4 dakika sürekli karıştırarak.Yine ince doğradığımız sarımsakları ilave edip bir kaç dakika kavurduktan sonra junbo karideslerimizi atalım 10 dakika sürekli karidesleri ezmeden karıştıralım.10 dakika kavurduktan sonra ocaktan alalım ve karidesleri hafif soğumaya bırakalım.
Soğuyan karideslerin kafalarında kuyruğa kadar olan pullu bir kısım vardır.Karidesin kafasını tutup elimizle çekelim elimize gelecektir.
Daha sonra kabuklarını tutup hafifce kaldıralım karidesi kırmamaya özen gösterelim kuyruk kısmında ki sert yere kadar kabuklarını alalım.
Karidesin üst sırt kısmını bıçak ile ince bir şekilde çizelim içinde bağırsağı vardır siyah bir renk ile rahatlıkla görebilirsiniz elimizle çıkartıp suda daha iyi temizlenmesi için yıkayalım.
Temizlediğimiz karidesleri bir kenera alıp Yine bir tavaya tereyağı atıp eriyince ince doğradığımız soğanları ve sarımsakları atıp 3.-4 dakika kavuralım.Temizlediğimiz junbo karidesleri tavaya atalım ve 10 dakika kısık ateşte karidesleri ezmeden karıştıralım ve bir kenera alalım 10 dakika sonunda.Kavurmuş olduğumuz karidesleri bir tepsiye dizelim üzerine karidesleri kavurduğumuz tavada kalan tereyağlı sarımsaklı soğanlı sosu tepsinin içine koyduğumuz karideslerin üzerine dökelim ve tepsinin üzerini folyo ile kapatalım sıkı bir şekilde .
Fırına 160 derecede 10 dakika pişirelim ve yeşillik ile yada arzu ettiğimiz şekil de şekillendirebiliriz Afiyet olsun.
Chef Süleyman Şencan
- jumbo karides tarifleri
- jumbo karides nasıl pişirilir
- jumbo karides tarifi
- jumbo karides nasıl yenir
- jumbo karides fiyat
- jumbo karides tava
- jumbo karides ızgara
- jumbo karides yetiştiriciliği
Bunlarda İlginizi Çekebilir :
Profiterol Tarifi Ahmet Usta
şeker hamurlu kurabiye tarifleri
Lütfen Tereyağlı Jumbo Karides Tarifi ve Yapılışı Ve Yorumunuzu Yazınız !!
Bizim Uzman Tavsiyesi
- Yumurtalı Ekmek Tarifi
- Portakallı Çiçek Kereviz Tarifi
- Domatesli Pilav tarifi
- Ciğer Sarma tarifi
- Kuzu Haşlama tarifi Ahmet usta
- Mantarlı risotto tarifi
- Kuzu Kapama Tarifi Resimli ( Pazılı )
- Sırniki tarifi
- Meftune Tarifi
- Kestaneli Hindi Tarifi
Top 4 Yemek Tarifleri | Yemek Slayt |
Yeni Yemek Tarifleri
- paskalya çöreği Ahmet Usta
- şekerpare tarifi
- Tereyağlı Jumbo Karides – Chef Süleyman Şencan
- ızgara köfte tarifi
- Kuzu Pirzola Tarifi
- Chef Ugur Adıyaman
- Chef Ugur Adıyaman
- Chef Durmuş Adıyaman
- Chef Ugur Adıyaman
- Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Tereyağlı Jumbo Karides - Chef Süleyman Şencan
0 yorum: