Blog Arşivi

Blogger tarafından desteklenmektedir.

31 Mayıs 2016 Salı

karagözlüm tatlısı tarifi

16:10 - By alanyadaire 0

[sociallocker id=”2038″][/sociallocker]


KARAGÖZLÜMKARAGÖZLÜM


Mazemeler :


  • 125 gr.margarin

  • 1 çay b.sıvıyağ

  • 3 çorba k.yoğurt

  • 1 çay b.pudra şekeri

  • 2 çorba k.irmik

  • 3 çorba k.toz fındık

  • 2 çorba k.kakao

  • 1 p.vanilya

  • 1 p.kabartma tozu

  • 1 çorba k.hindistan cevizi

  • 2 yumurta

  • 3.5 su b.toz şeker

  • 3.5 su b.su

  • 1 dilim limon

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına önce sıvıları yani, erimiş margarin, sıvıyağ, yoğurt ve yumurtayı alarak çırpın. Daha sonra üzerine pudra şekeri, irmik, toz fındık, vanilya, kabartma tozu ve hindistan cevizini alarak karıştırın. Daha sonra bu karışımdan mandalina büyüklüğünde ayırın.


Ayırdığınız bölüme kakao ekleyerek tatlının kara kısmını elde edin.Her iki hamurun da kıvamını un ile ayarladıktan sonra beyaz hamurdan ceviz büyüklüğünde kopararak yuvarlayın. Ortası biraz daha yuvarlak kenarları daha ince olacak şekilde yuvarlayarak göz şeklini verin. Orta kısmından bir yuvarlak çıkararak (biz bunun için şanti torbasının yuvarlak ucundan yararlandık.) kara kısmı için boşluk oluşturun. Kakaolu harçtan minik bir hamur parçası kopararak yuvarlayın ve gözün karasını oluşturun. Bu hamuru diğerinin içine oturtarak bütün hamu için aynı işlemi uygulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizerek üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecede pişirip sıcak şerbet ile buluşturun.

Afiyet Olsun.


  • badem tatlısı tarifi

  • irmikli saray tatlısı tarifi

  • revani tatlısı tarifi hazırlanışı

  • irmik helvası tatlısı tarifi

Bunlarda İlginizi Çekebilir :


Profiterol Tarifi Ahmet Usta


 şeker hamurlu kurabiye tarifleri


SİZ DE TARİF GÖNDERİN !


 


Lütfen Fırında Piliç Tarifi ve Yapılışı Ve Yorumunuzu Yazınız !!


Bizim Uzman Tavsiyesi 


 



 





Top 4 Yemek Tarifleri



Yemek Slayt


 


Yeni Yemek Tarifleri


 Ahmet YILDIRIM


karagözlüm tatlısı tarifi

Tags:
Subscribe to this Blog via Email :

0 yorum:

back to top