[sociallocker id=”2038″][/sociallocker]
Malzemeler:
- 2 Adet ekmek hamuru
- Yarım kg tuzsuz peynir
- 250gr şeker
- 2 Adet yumurta
- 200 gr tereyağı
- Antep fıstığı
Hazırlanışı :
250 gr toz şeker, 200 gr tereyağı ve 2 adet yumurta geniş bir kapta yoğrulur. Üzerine yarım kilo tuzsuz peynir rendelenir ve iyice yoğrulur. Ekmek hamurundan kopartılan minik bezeler elde açılıp, peynirli harçla doldurulur ve açık pide gibi şekil verilir. Yağlanmış fırın tepsisine dizilen hamurlar yüksek ısıda pişirilir. Fırından çıkınca üzeri antep fıstığı ile süslenir.
Afiyet Olsun.
- peynirli börek oktay usta
- peynirli börek portakal ağacı
- peynirli börek yufka
- sodalı peynirli börek
- börek tarifleri
- peynirli börek nasıl yapılır
- patatesli börek
Bunlarda İlginizi Çekebilir :
Lütfen Fırında Piliç Tarifi ve Yapılışı Ve Yorumunuzu Yazınız !!
Bizim Uzman Tavsiyesi
- Yumurtalı Ekmek Tarifi
- Portakallı Çiçek Kereviz Tarifi
- Domatesli Pilav tarifi
- Ciğer Sarma tarifi
- Kuzu Haşlama tarifi Ahmet usta
- Mantarlı risotto tarifi
- Kuzu Kapama Tarifi Resimli ( Pazılı )
- Sırniki tarifi
- Meftune Tarifi
- Kestaneli Hindi Tarifi
Top 4 Yemek Tarifleri | Yemek Slayt |
Yeni Yemek Tarifleri
- paskalya çöreği Ahmet Usta
- şekerpare tarifi
- Tereyağlı Jumbo Karides – Chef Süleyman Şencan
- ızgara köfte tarifi
- Kuzu Pirzola Tarifi
- Chef Ugur Adıyaman
- Chef Ugur Adıyaman
- Chef Durmuş Adıyaman
- Chef Ugur Adıyaman
- Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Şekerli Peynirli Börek
0 yorum: