[sociallocker id=”2038″][/sociallocker]
- 4 Adet Kereviz
- 2 Adet Havuç
- 2 Adet Soğan
- 2 Adet Portakal
- Zeytinyağı
- Tuz
- 2 Küp Şeker
- Su
Hazırlanışı:
Kerevizlerin yeşil saplarını ayıklıyoruz. İyice yıkıyoruz. En ortada kalan yeşil saplarını çorbalarda
kullanabilirsiniz.
Kerevizleri iyice yıkadıktan sonra kabuklarını soyuyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken bir nokta;
kereviz kalın soyulmalıdır.
Kabuğun arka kısmında tekrardan kalınsı bir tabaka olduğu için, kerevizi
biraz kalın soymamız gerekmektedir.
Soyduğumuz kerevizlerin ortasını oyacakla çıkartıyoruz. Kerevizin orta kısmı yumuşak olduğu için
çıkartılması gerekmektedir. Kerevizlerin kenar kısımlarından keserek çiçek gibi şekil veriyoruz. Ve
yuvarlak yuvarlak bir parmak kalınlığında kerevizi dilimliyoruz. Havuçların kabuklarını soyup, yıkıyoruz.
Ve kerevizlerin orta kısmına havuçları geçiriyoruz.
Ve kenarda kalan havuçları kesiyoruz. Soğanları yarım ay şeklinde ince ince dilimliyoruz. Geniş bir
tencerenin zeminine söğüş doğranmış soğanları diziyoruz. Üzerine çiçek şeklindeki kerevizleri
yerleştirerek diziyoruz. Üzerine tuzunu serpiyoruz.
Zeytinyağını üzerinde gezdirerek döküyoruz.
Tencerenin dibine tutmasın diye az su koyuyoruz. Pişmeye bırakıyoruz. Portakalların suyunu sıkıyoruz.
Ve üzerine ilave ediyoruz. 2 küp şekeri de ilave edip tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
Afiyet Olsun.
- zeytinyağlı portakallı kereviz tarifi
- kereviz yemeği tarifi
- resimli zeytinyağlı kereviz tarifi tarifleri
- kereviz salatası tarifi
- etli kereviz tarifi
- kereviz tarifi oktay usta
- portakallı kereviz tarifi
- kereviz pasta tarifi
Bunlarda İlginizi Çekebilir :
Ev Yapımı İskender Tarifi
Lütfen Fırında Piliç Tarifi ve Yapılışı Ve Yorumunuzu Yazınız !!
Bizim Uzman Tavsiyesi
- Yumurtalı Ekmek Tarifi
- Portakallı Çiçek Kereviz Tarifi
- Domatesli Pilav tarifi
- Ciğer Sarma tarifi
- Kuzu Haşlama tarifi Ahmet usta
- Mantarlı risotto tarifi
- Kuzu Kapama Tarifi Resimli ( Pazılı )
- Sırniki tarifi
- Meftune Tarifi
- Kestaneli Hindi Tarifi
Top 4 Yemek Tarifleri | Yemek Slayt |
Yeni Yemek Tarifleri
- paskalya çöreği Ahmet Usta
- şekerpare tarifi
- Tereyağlı Jumbo Karides – Chef Süleyman Şencan
- ızgara köfte tarifi
- Kuzu Pirzola Tarifi
- Chef Ugur Adıyaman
- Chef Ugur Adıyaman
- Chef Durmuş Adıyaman
- Chef Ugur Adıyaman
- Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Portakallı Çiçek Kereviz Tarifi
0 yorum: