Blog Arşivi

Blogger tarafından desteklenmektedir.

18 Mayıs 2016 Çarşamba

paskalya çöreği Ahmet Usta

15:33 - By alanyadaire 0

PASKALYA ÇÖREĞİ


 


Paskalya Çöreği Tarifi İçin Malzemeler:


  • 1 su bardağı sıvı yağ,

  • 1 su bardağı ılık süt,

  • 3 adet yumurta (1 tanesinin sarısını üstü için ayırıyoruz),

  • 6 yemek kaşığı toz şeker,

  • 1 tatlı kaşığı tuz,

  • 2 adet instant kuru hamur mayası (10 gr. lık paket),

  • 1 yemek kaşığı mahlep,

  • aldığı kadar un. (hamura yavaş yavaş ilave edeceğiz)

 


Üzeri İçin:


  • yumurta sarısı,

  • susam.

 


Paskalya Çöreği Tarifi


 


Ilık sütün içerisine kuru mayaları ilave edip güzelce eritelim.


Un hariç, diğer bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp, iyice karıştıralım.


Karıştırdığımız malzemelerin içerisine mayalı sütü de ilave edip tekrar karıştıralım.


Unu azar azar ilave ederek, elimize yapışmayacak, kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğuralım.


Yoğurduğumuz hamurun üzerine nemli bir bez örtelim ve sıcak bir ortamda 1-2 saat mayalandıralım.


 


Mayalanan hamuru önce ikiye bölelim, sonra böldüğümüz parçalardan bir tanesini üç eşit parçaya ayıralım.


 


Paskalya Çöreği 1images


 


Üç parçaya da elimizle uzun bir çubuk şekli verelim.


 


Paskalya Çöreği 2


 


Hamurların uç noktalarını birleştirelim ve saç örgüsü şeklinde örerek, paskalya çöreğine şekil verelim.


 


Paskalya Çöreği 3


 


Sonra hamurun diğer yarısını da üç eşit parçaya bölelim ve yine üç parçaya uzun çubuk şekli verip örgü şeklinde örerek paskalya çöreği şeklini verelim.


 


Toplamda 2 adet paskalya çöreğimiz olacak. Fakat boyutları biraz büyük olacağı için sayısı sorun olmaz.


 


Paskalya çöreklerimizi, yağladığımız veya yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine alalım ve 30 dakika daha fırının dışında sıcak bir ortamda mayalandıralım.


Yarım saat sonunda, paskalya çöreklerinin üzerine, ayırdığımız yumurta sarısını fırçayla sürelim.


İsterseniz üzerilerine susam serpebilirsiniz.


180 dereceye ayarladığımız önceden ısınmış fırında üstleri kızarana kadar pişirelim.


Paskalya çörekleri soğuduğunda dilimleyerek servis yapabiliriz.


 


AFİYET OLSUN


 



paskalya çöreği Ahmet Usta

Tags:
Subscribe to this Blog via Email :

0 yorum:

back to top