Zeytinyağlı Yaprak Sarma [sociallocker id=”2038″][/sociallocker]
Malzemeler:
- 500 gr salamura asma yaprağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı sıcak su
- yarım limon suyunu
İç harcı için:
- 4- adet kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 su bardağı kırık pirinç
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 adet kesme şeker
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 su bardağı kıyılmış maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- yarım su bardağı sıcak su
- lahana sarması tarifi
- lahana sarması tarifi oktay usta
- kara lahana sarması tarifi
- zeytinyağlı lahana sarması tarifi
- etsiz lahana sarması tarifi
- kıymalı lahana sarması tarifi
- etli lahana sarması tarifi oktay usta
- beyaz lahana sarması tarifi
Hazırlanışı :
Zeytinyağını tencereye alın. Yemeklik doğradığınız soğanı biraz tuz ile 1 dakika kadar soteleyin. Üzerine çam fıstığını ilave ederek fıstıklar pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun.
Pirinçleri 1-2 su yıkayıp süzün ve pembeleşen soğanların üzerine ilave edin ve 1 dakika kadar kavurun.
Kavurduğunuz pirinçlerin üzerine iç harcı için gerekli tüm malzemeyi koyarak iyice karıştırın. Yarım su bardağı kaynamış suyu ilave ederek kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar pişirin ve demlemeye bırakın.
Pirinçler soğurken yaprakları yıkayın. 5 dakika sıcak su da beklettikten sonra 2-3 su yıkayın.
Yaprakların büyüklüğüne göre hazırladığınız iç harçtan koyarak sarın. Dolmayı pişireceğiniz tencerenin dibini yırtık ya da küçük asma yapraklarıyla kaplayın. Boşluk kalmayacak şekilde dolmayı dizin.
Sardığınız dolmaların üzerine porselen bir tabak kapatın. Sıcak su, zeytinyağı ve tuzu tencereye ilave ettikten sonra kısık ateşte 30-40 dakika pişirin. Afiyet Olsun
Bunlarda İlginizi Çekebilir :
şeker hamurlu kurabiye tarifleri
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
0 yorum: