[sociallocker id=”2038″][/sociallocker]
- 2 kırmızı elma
- 1 paket pötibör bisküvi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı dövülmüş fındık
ÇİKOLATA SOSU İÇİN:
- 2 su bardağı süt
- 2 kaşık un
- 1 çay bardağı şeker
- 2 çorba kaşığı kakao
- 30- 40 gr bitter çikolata
Hazırlanışı
Biskivleri rondodan geçirin ya da elinizle ufalayarak derin bir kaseye alın.
Elmaları rendenin ince tarafı ile endeleyerek elinizle hafifçe suyunu sıkın ve kaseye alın.
Tarçını ve dövülmüş fındıkları da ilave ederek hepsini elinizle karıştırın.
Elinizle yuvarlayarak toplar yapın.
Çikolata sosu için küçük bir tencerede unu,kakaoyu, şekeri ve sütü karıştırın ve orta ateşte sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirin. Ocaktan alınca içine bitter çikolataları kırarak atın ve karıştırın. Sosu hafifçe soğutup elmalı topların üzerine dökün. :Eğer sosunuz koyu olduysa çok az sütle açabilirsiniz.
Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.
Afiyet Olsun.
- profiterol tarifi portakal ağacı
- ekler tarifi
- profiterol tarifi resimli
- çikolata sosu tarifi
- profiterol tarifi uzman tv
- profiterol tarifi video
- profiterol tarifi oktay usta resimli
Bunlarda İlginizi Çekebilir :
Şekerli Peynirli Börek
Lütfen Fırında Piliç Tarifi ve Yapılışı Ve Yorumunuzu Yazınız !!
Bizim Uzman Tavsiyesi
- Yumurtalı Ekmek Tarifi
- Portakallı Çiçek Kereviz Tarifi
- Domatesli Pilav tarifi
- Ciğer Sarma tarifi
- Kuzu Haşlama tarifi Ahmet usta
- Mantarlı risotto tarifi
- Kuzu Kapama Tarifi Resimli ( Pazılı )
- Sırniki tarifi
- Meftune Tarifi
- Kestaneli Hindi Tarifi
Top 4 Yemek Tarifleri | Yemek Slayt |
Yeni Yemek Tarifleri
- paskalya çöreği Ahmet Usta
- şekerpare tarifi
- Tereyağlı Jumbo Karides – Chef Süleyman Şencan
- ızgara köfte tarifi
- Kuzu Pirzola Tarifi
- Chef Ugur Adıyaman
- Chef Ugur Adıyaman
- Chef Durmuş Adıyaman
- Chef Ugur Adıyaman
- Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Yalancı Profiterol (Elmalı Bisküvili Toplar)
0 yorum: