şekerpare tarifi
malzemeler :
- 2-3 su bardağı un
- 2 çorba kaşığı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 yumurta
- 125 gr (5 çorba kaşığı) tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı irmik
- Yarım çay bardağı Antep fıstığı veya badem
Şerbeti için:
- 2,5 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 1 çorba kaşığı limon suyu
Hazırlanışı :
Suyla şekeri ateşe kovun, bir taşım kaynatın. Şerbet hafifçe koyulaşana kadar, yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Üzerine limon suyunu sıkıp 1-2 dakika sonra ateşten alın. Soğumaya bırakın. 2 su bardağı unu yoğurma kabına eleyin. Üstüne pudra şekeri, karbonat, yumurta, tereyağı ve irmik ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Gerekirse azar azar un katabilirsiniz.
Fırını 170 (turbo 150) derecede ısıtın. Geniş bir fırın tepsisini yağlayın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Ortasına birer tane Antep fıstığı veya badem batarın. Sıcak fırında üstü pembeleşip gevrekleşene kadar, 40-50 dakika pişirin. Şekerpare fırından çıkar çıkmaz soğumuş olan şerbeti üzerine gezdirin.
Afiyet Olsun.
- oktay usta şekerpare tarifi
- irmikli şekerpare tarifi
- irmiksiz şekerpare tarifi
- şekerpare tatlısı tarifi
- tatlı tarifleri
- şekerpare tarifi resimli
- kalburabastı tarifi
- revani tarifi
Bunlarda İlginizi Çekebilir :
Vanilyalı Kap Kek Tarifi
Tereyağlı Jumbo Karides – Chef Süleyman Şencan
Bizim Uzman Tavsiyesi
- Yumurtalı Ekmek Tarifi
- Portakallı Çiçek Kereviz Tarifi
- Domatesli Pilav tarifi
- Ciğer Sarma tarifi
- Kuzu Haşlama tarifi Ahmet usta
- Mantarlı risotto tarifi
- Kuzu Kapama Tarifi Resimli ( Pazılı )
- Sırniki tarifi
- Meftune Tarifi
- Kestaneli Hindi Tarifi
Top 4 Yemek Tarifleri | Yemek Slayt |
Yeni Yemek Tarifleri
- paskalya çöreği Ahmet Usta
- şekerpare tarifi
- Tereyağlı Jumbo Karides – Chef Süleyman Şencan
- ızgara köfte tarifi
- Kuzu Pirzola Tarifi
- Chef Ugur Adıyaman
- Chef Ugur Adıyaman
- Chef Durmuş Adıyaman
- Chef Ugur Adıyaman
- Zeytinyağlı Yaprak Sarma
şekerpare tarifi
0 yorum: