Blog Arşivi

Blogger tarafından desteklenmektedir.

18 Mayıs 2016 Çarşamba

şekerpare tarifi

15:35 - By alanyadaire 0

şekerpare tarifi şekerpare tarifi


malzemeler :


  • 2-3 su bardağı un

  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri

  • 1 çay kaşığı karbonat

  • 1 yumurta

  • 125 gr (5 çorba kaşığı) tereyağı (oda sıcaklığında)

  • 1 çay bardağı irmik

  • Yarım çay bardağı Antep fıstığı veya badem

Şerbeti için:


  • 2,5 su bardağı su

  • 3 su bardağı şeker

  • 1 çorba kaşığı limon suyu

Hazırlanışı :


Suyla şekeri ateşe kovun, bir taşım kaynatın. Şerbet hafifçe koyulaşana kadar, yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Üzerine limon suyunu sıkıp 1-2 dakika sonra ateşten alın. Soğumaya bırakın. 2 su bardağı unu yoğurma kabına eleyin. Üstüne pudra şekeri, karbonat, yumurta, tereyağı ve irmik ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Gerekirse azar azar un katabilirsiniz.

Fırını 170 (turbo 150) derecede ısıtın. Geniş bir fırın tepsisini yağlayın.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Ortasına birer tane Antep fıstığı veya badem batarın. Sıcak fırında üstü pembeleşip gevrekleşene kadar, 40-50 dakika pişirin. Şekerpare fırından çıkar çıkmaz soğumuş olan şerbeti üzerine gezdirin.

Afiyet Olsun.


  • oktay usta şekerpare tarifi

  • irmikli şekerpare tarifi

  • irmiksiz şekerpare tarifi

  • şekerpare tatlısı tarifi

  • tatlı tarifleri

  • şekerpare tarifi resimli

  • kalburabastı tarifi

  • revani tarifi

Bunlarda İlginizi Çekebilir :


Vanilyalı Kap Kek Tarifi


Tereyağlı Jumbo Karides – Chef Süleyman Şencan


Bizim Uzman Tavsiyesi 


 



 





Top 4 Yemek Tarifleri



Yemek Slayt


Yeni Yemek Tarifleri




şekerpare tarifi

Tags:
Subscribe to this Blog via Email :

0 yorum:

back to top