[sociallocker id=”2038″][/sociallocker]
- 1 kilo yufka
- 50 gr tereyağ
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı su
- Tuz
İç Malzemeler
- 2 patlıcan
- 2 soğan
- 2 domates
- 1 sivri biber
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- Üstüne rende kaşar
Hazırlanışı :
Yufkayı serip yağ,su,tuz karışımını sürelim.Dörde böldüğümüz yufkayı geniş uçlarından rulo yaparak uç kısmına gelmeden elips şeklinde iki ucu birleştirip uç kısmını üstüne gelecek şekilde kapatalım.Yuvarlak sandal şeklindeki böreklerin içine bir parça yufka koyalım.
Patlıcan,domates,soğan,biber ve baharatlarla yağda kavurduğumuz iç harcını ortasına koyalım.kenarlarına yumurta sarısı ve susam serpelim.
Yufkaları yağlanmış tepsiye dizip fırına koyalım. Pişmesine yakın üzerlerine rendelenmiş kaşar serpip tekrar fırına verelim.Kaşar eriyince sandal börekler servise hazırdır.
Afiyet Olsun.
- hazır yufkadan börek tarifleri
- yufkalı börek tarifleri
- kolay börek tarifleri
- poğaça tarifleri
- börek tarifleri oktay usta
- kurabiye tarifleri
- tatlı tarifleri
- peynirli börek tarifleri
Bunlarda İlginizi Çekebilir :
şeker hamurlu kurabiye tarifleri
Lütfen Fırında Piliç Tarifi ve Yapılışı Ve Yorumunuzu Yazınız !!
Bizim Uzman Tavsiyesi
- Yumurtalı Ekmek Tarifi
- Portakallı Çiçek Kereviz Tarifi
- Domatesli Pilav tarifi
- Ciğer Sarma tarifi
- Kuzu Haşlama tarifi Ahmet usta
- Mantarlı risotto tarifi
- Kuzu Kapama Tarifi Resimli ( Pazılı )
- Sırniki tarifi
- Meftune Tarifi
- Kestaneli Hindi Tarifi
Top 4 Yemek Tarifleri | Yemek Slayt |
Yeni Yemek Tarifleri
- paskalya çöreği Ahmet Usta
- şekerpare tarifi
- Tereyağlı Jumbo Karides – Chef Süleyman Şencan
- ızgara köfte tarifi
- Kuzu Pirzola Tarifi
- Chef Ugur Adıyaman
- Chef Ugur Adıyaman
- Chef Durmuş Adıyaman
- Chef Ugur Adıyaman
- Zeytinyağlı Yaprak Sarma
sandal börek tarifleri
0 yorum: