Blog Arşivi

Blogger tarafından desteklenmektedir.

31 Mayıs 2016 Salı

Yılbaşı için hindi tarifleri

16:07 - By alanyadaire 0

[sociallocker id=”2038″][/sociallocker]


Yılbaşı için hindi tariflerihindi tarifleri


Bütün hindi yıkanıp temizlendikten sonra içerisine hazırlanan iç pilav konur. İç pilav konduktan sonra iplik ile dikilir. Dikilen hindi içerisi su dolu tencereye konur. Tencerenin içine gelişi güzel kesilmiş havuç, kereviz sapı, maydanoz sapı, tane kara biber ve kuru soğan atılır. Hindi 30 dakika ara ile altlı üstlü çevrilir. 1,5 saat sonra tencereden alınarak fırın tepsisine konur. Üzerine hazırlanan sos sürülerek 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Hindi piştikten sonra ayrı bir tepsiye alınır. Kenarlarına iç pilav dökülerek servisi hazırlanır.”


Hindi kapama


Malzemeler:


1 adet soğan(yemeklik doğranmış),

4 parça hindi eti,

2 su bardağı pirinç,

6 adet taze soğan,

karabiber, tuz.”

Yemeklik doğranmış soğanlar 1 çay bardağı su ile suyunu çekene kadar kavrulur. Hindi etleri eklenir üzerine tekrardan tencerenin yarısına kadar su eklenir. Etler pişirilir. 2 su bardağı pirinç ayrı bir yerde yağ ile kavrulur ve tuz eklenir. Kavrulduktan sonra cam tepsiye dökülür. Üzerine karabiber serpilerek parça etler üzerine konulur. Suyu da üzerine dökülür. 6 adet taze soğan doğranır üzerine serpilir ve tuz eklenip 180 derecelik fırında pişirilir.


Hindi haşlama


Malzemeler


  • 2 patates

  • 1 havuç

  • 4 parça hindi eti

  • Tuz

  • Limon

  • Karabiber

Tencereye su hindi eti, havuç ve patates konur. Pişene kadar

haşlanır. Servis tabağına alınarak üzerine karabiber dökülerek ve limon sıkılarak servis edilir.


Hindi çorbası


Malzemeler


Tags:
Subscribe to this Blog via Email :

0 yorum:

back to top