Blog Arşivi

Blogger tarafından desteklenmektedir.

31 Mayıs 2016 Salı

Kuru Bamya Tarifi Nasıl Yapılır – Nasıl Pişirilir

16:27 - By alanyadaire 0

Malzemeler:Kuru Bamya


  • 100 Gram Kuru Bamya

  • 2 Adet Limon Suyu

  • 2 Çorba kaşığı Sirke

  • 2 Çorba kaşığı Zeytin Yağı

  • 1 Adet Kuru Soğan

  • 2 Adet Sivri Biber

  • 1 Adet Havuç

  • Yarım Çorba Kaşığı Domates Salçası

  • 2 Litre Su

  • 200 Gram Kıyma

  • 2 Adet Domates

  • 1 Tatlı kaşığı Tuz

  • 1 Tatlı kaşığı Karabiber

 


Hazırlanışı :


Bir tencereye 1.5 lt suyu, bamyayı, yarım limonun suyunu ve sirkeyi koyun.

Bamyaları haşlayıp suyunu süzün ve iplerinden ayırın.

Bir tencerede soğan, biber ve havuçları 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun. Domatesleri ve salçayı ekleyip domatesler ölene kadar kavurun.

Tencereye 1-1,5 litre suyu ve 1 limonun suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.

Su kaynarken diğer yandan kıyma tuz ve karabiber ile fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın.

Köfteleri kaynayan suya atıp bir taşım kaynatın. Kaynayınca bamyaları ekleyin.

Bamyalar yumuşayana kadar pişirip (yaklaşık 15 dakika) 1 tatlı kaşığı tuz ilavesi ile servis yapın.


Afiyet Olsun.


  • kurutulmuş bamya nasıl pişirilir

  • kuru bamya tarifi oktay usta

  • kuru bamya çorbası

  • etli kuru bamya tarifi

  • kuru bamya nasıl temizlenir

  • kuru bamya yemekleri

  • bamya kurusu nasıl pişirilir

  • kıymalı kuru bamya tarifi

Bunlarda İlginizi Çekebilir :


Profiterol Tarifi Ahmet Usta


 şeker hamurlu kurabiye tarifleri


SİZ DE TARİF GÖNDERİN !


 


Lütfen Fırında Piliç Tarifi ve Yapılışı Ve Yorumunuzu Yazınız !!


Bizim Uzman Tavsiyesi 


 



 





Top 4 Yemek Tarifleri



Yemek Slayt


 


Yeni Yemek Tarifleri


 Ahmet YILDIRIM


Kuru Bamya Tarifi Nasıl Yapılır – Nasıl Pişirilir

Tags:
Subscribe to this Blog via Email :

0 yorum:

back to top