- 100 Gram Kuru Bamya
- 2 Adet Limon Suyu
- 2 Çorba kaşığı Sirke
- 2 Çorba kaşığı Zeytin Yağı
- 1 Adet Kuru Soğan
- 2 Adet Sivri Biber
- 1 Adet Havuç
- Yarım Çorba Kaşığı Domates Salçası
- 2 Litre Su
- 200 Gram Kıyma
- 2 Adet Domates
- 1 Tatlı kaşığı Tuz
- 1 Tatlı kaşığı Karabiber
Hazırlanışı :
Bir tencereye 1.5 lt suyu, bamyayı, yarım limonun suyunu ve sirkeyi koyun.
Bamyaları haşlayıp suyunu süzün ve iplerinden ayırın.
Bir tencerede soğan, biber ve havuçları 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun. Domatesleri ve salçayı ekleyip domatesler ölene kadar kavurun.
Tencereye 1-1,5 litre suyu ve 1 limonun suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.
Su kaynarken diğer yandan kıyma tuz ve karabiber ile fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
Köfteleri kaynayan suya atıp bir taşım kaynatın. Kaynayınca bamyaları ekleyin.
Bamyalar yumuşayana kadar pişirip (yaklaşık 15 dakika) 1 tatlı kaşığı tuz ilavesi ile servis yapın.
Afiyet Olsun.
- kurutulmuş bamya nasıl pişirilir
- kuru bamya tarifi oktay usta
- kuru bamya çorbası
- etli kuru bamya tarifi
- kuru bamya nasıl temizlenir
- kuru bamya yemekleri
- bamya kurusu nasıl pişirilir
- kıymalı kuru bamya tarifi
Bunlarda İlginizi Çekebilir :
şeker hamurlu kurabiye tarifleri
Lütfen Fırında Piliç Tarifi ve Yapılışı Ve Yorumunuzu Yazınız !!
Bizim Uzman Tavsiyesi
- Yumurtalı Ekmek Tarifi
- Portakallı Çiçek Kereviz Tarifi
- Domatesli Pilav tarifi
- Ciğer Sarma tarifi
- Kuzu Haşlama tarifi Ahmet usta
- Mantarlı risotto tarifi
- Kuzu Kapama Tarifi Resimli ( Pazılı )
- Sırniki tarifi
- Meftune Tarifi
- Kestaneli Hindi Tarifi
Top 4 Yemek Tarifleri | Yemek Slayt |
Yeni Yemek Tarifleri
- paskalya çöreği Ahmet Usta
- şekerpare tarifi
- Tereyağlı Jumbo Karides – Chef Süleyman Şencan
- ızgara köfte tarifi
- Kuzu Pirzola Tarifi
- Chef Ugur Adıyaman
- Chef Ugur Adıyaman
- Chef Durmuş Adıyaman
- Chef Ugur Adıyaman
- Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Kuru Bamya Tarifi Nasıl Yapılır – Nasıl Pişirilir
0 yorum: